Csendes víz

Jusson eszünkbe a felajánlható adó 1% is!

Egy csapásra névtelen jótevővé válik, aki az adóbevallása során rendelkezik adója 1%-áról is. Civil szervezetek és alapítványok százai fedezik működési költségeiket az elsőre elhanyagolhatónak tűnő 1+1%-os felajánlásokból, ne felejtse hát Ön se kitölteni az adó 1 %-áról rendelkező nyilatkozatot.

Mások megsegítéséhez nem feltétlenül szükséges plusz szabadidő, vagy fáradságos munka, évente egyszer elég rendelkeznie adója 1 százaléka felől, és lehetővé teszi, hogy mások munka mellett, vagy munka helyett aktívan tegyenek Ön helyett a rászorulókért. Önnek elég csupán rendelkezni arról a bizonyos 1+1%-ról a személyi jövedelemadó bevallása során, és büszkén elmondhatja magáról, hogy Ön is segített!

Az adó 1 százalékáról egy külön erre a célra szolgáló nyomtatvány segítségével lehet rendelkezni, amit az „adóbevallási boríték” dokumentumai között talál. A rendelkező nyilatkozat kitöltése 1 percnél is kevesebb időt vesz igénybe, és célszerű az adóbevallással együtt kitölteni, illetve a bevallással együtt postára adni. A rendelkező nyilatkozatot nem muszáj a személyi jövedelemadó bevallással együtt elküldenünk, 2013. május 20-ig attól külön is megküldhetjük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).

Az adó 1+1%-áról szóló rendelkező nyilatkozat kitöltése nem kerül különösebb fáradságba, és plusz költségekkel sem jár az adózóra nézve. Rendelkezzen Ön is adója 1+1%-áról, hiszen nem lehet tudni, lehet, hogy pont az Ön 1%-a hiányzik majd valakinek. Ne feledje, hogy az adó 1% életet menthet, rendelkezzen róla Ön is!

stat