Viharos dolgok

Utazás kellemetlen meglepetések nélkül

Az egész évben várva várt családi nyaralást vagy téli kikapcsolódást is beárnyékolhatja egy kellemetlen esemény. Ahhoz, hogy maradéktalanul élvezhessük a szabadság minden egyes percét, érdemes felkészülnünk a legrosszabbra, és indulás előtt utasbiztosítást kötnünk. Ha minden jól alakul is, ezért nem lesz rá szükségünk, még mindig kevesebbet veszítünk, mintha nem kötünk, és baleset ér valakit, vagy ellopják a poggyászunkat. Az utasbiztosítások asszisztencia-, élet-, baleset-, poggyász- és betegségbiztosítási, valamint jogvédelmi szolgáltatást tartalmazhatnak.

Az asszisztenciaszolgáltatás keretében telefonon kaphatunk segítséget baleset vagy más egészségügyi probléma esetén. Felvilágosítást adnak az egészségügyi ellátási lehetőségekről, és segítenek minél hamarabb orvoshoz jutni, amennyiben szükséges. Értesítik a hozzátartozókat, finanszírozzák annak kiutazását, vagy épp a beteg vagy sérült hazautazását.

Baleseti rokkantság vagy csonttörés esetén a sérült kártérítést kap, ha pedig haláleset történik, az összeg a törvényes örökösnek vagy a kijelölt kedvezményezettnek jár. A poggyászbiztosítás megtéríti a csomag sérülése, ellopása, elvesztése miatti károkat. A jogvédelmi segítségnyújtás keretében szabálysértés vagy gondatlanságból elkövetett bűncselekmény esetén a biztosító fedezi – egy bizonyos limit erejéig – az ügyvédi és egyéb költségeket. Ha síelni indulunk, gondoskodnunk kell a kifejezetten ezen sportágra jellemző balesetek kapcsán felmerülő szükségletekről is. Például, mindenképp biztosítsuk sífelszerelésünket, és olyan csomagot válasszunk, amely helikopteres mentést is tartalmaz, vagyis kössünk speciálás utasbiztosítást kifejezetten síelésre.

A síelés esetén sokkal gyakoribbak a balesetek, mint egy családi nyaralás alkalmával, illetve ha bekövetkezik a baj, akkor jelentősebb ellátási költséggel is kell számolnunk. Erre teljes biztosítási védelmet nyújtanak a síbiztosítások, azonban érdemes a kártérítési limiteket és a fedezett káreseményeket alaposan átnéznünk még a szerződés kötése előtt!

stat