Csendes víz

A vágy édes bűze, bódító illatok

Két új tanulmányban napvilágra került, mit is keres a társában a nő illetve a férfi. Segítségképpen: fiúk, tessék fürdeni!

Az amerikai férfiak évi 9,5 milliárd dollárt költenek a külcsínre - állítja a Fortune magazin, valamint napi 51 percet testápolásra - ezt pedig a Happi című lap írja, jóllehet egy friss tanulmány szerint a nők számára az illat fontosabb a megjelenésnél, amikor párválasztásra kerül sor.

A Brown Egyetem professzora, Rachel Herz 231 heteroszexuális főiskolai hallgatót kérdezett meg, és a kapott eredmény szerint a nők a nózijukban bíznak mindenek előtt - írta a London Independent. Herz tanulmányát az Amerikai Pszichológiai Társaság megrendezett éves gyűlésén mutatta be.

"A testszag az adott személy immunológiai makeup-jával áll kapcsolatban" - írta a cikk. "Herz úgy találta, hogy a nők az eltérő ellenanyaggal rendelkező férfiakat szimatolták ki, mert így legnagyobb az esély arra, hogy egészséges leszármazott szülessen."

Herz tanulmánya arra is fényt derített, hogy a nők értékelik az ambiciózus férfiakat. Egy feltételezés szerint a kitartó és szorgalmas virágárusoknak úgy kell elhessegetni a nőket...

A férfiak semleges választ adtak a nők illatát firtató kérdésre, és az ambíció se nagyon érdekelte őket, ellenben mindennél többre tartották a megjelenést. A második tanulmányt a Szt. Bonaventura Egyetem professzora, Adam Brown tárta a gyűlésen jelenlévők elé; szerinte a "magas szemöldökű" nők azonnal vonzónak és kedves látványnak találtatnak. Az alacsony szemöldökű nőket találják legkevésbé vonzónak. Az eredmény azt sugallja, hogy a férfi azt a nőt találja a legvonzóbbnak, aki érdeklődést mutat iránta.

A kellem és vonzerő nem volt annyira fontos, mint a szexepil, de a személyiségnél fontosabb volt. A nők hasonlóképpen reagáltak. Herz szerint a "kellemes, jó természet" a legfontosabb mindkét fél számára, amikor párválasztásra kerül sor.

stat